24/09/2014

AF 2014

Assalammualaikum

Tetiba cite pasal hiburan pulok kan... haha!! xdela.. Cik Hani bukan minat sangat realiti tv ni... bolehla tengok untuk menghiburkan hati... tengok gelagat orang kan... nak kutuk tak berani sebab sendiri pun hancusss... uhukuhuk!! terbatuk pulak...

ni nak cite pasal En Somi... tau tak dalam ramai2 student AF2014 sape yang dia naaaakkk sangat tengok? NUHA... huhu... tak boleh blah... Cik Hani tak paham kenapa? mengapa? bagaimana? huhu... banyak persoalan tu.. tapi kalau tanye Cik Hani sape yang Cik Hani suka... memang takde sebab Cik Hani tengok suka suka... hihi...

sekarang ni Cik Hani taula.. nape En Somi boleh nak ngorat Cik Hani dulu... aaahahahaha!!!! iye suka pompuan ganas rupenyerr... kuikuikui... tapi Cik Hani takdela terkinja kinja macam Nuha tu.. Cik Hani berdiri straight cuma jalan bersepah je... hahaha!!! tak reti nak kepit2... masa dalam pantang Mia dulu lagila... Cik Hani panjat je tangga laju2... sambil dokong Afi.. dahla tembam Afi masa tu... huhu... Mbah Wan takleh nak kata apa... nak wat macamana... takkan nak bia Afi nanges pulak... masa tu baru dapat adik... banyak ragam ler...

Tetiba Cik Hani teringat Abg Cik Hani pernah kata... 'Nak cari Hani senang je... tengok budak pompuan yang jalan pelik' pelikla... tak wanita melayu terakhir kan...
Hampeh.. huhu...

Cite ni ada kene mengena dgn tajuk tak??? hihi... nak kenal Nuha yang mana?

yang ini

k, tu je... bye

Wassalam

23/09/2014

Doorgift Tasbih Yang Comel

Assalammualaikum

nak dekat cuti sekolah ni mesti ramai yang merancang nak buat kenduri... tak kira la kenduri pe pun kan... tapi yang pastinye.. kenduri kawen memang orang pilih time macam ni.. yela... walaupun pengantin bukan cikgu.. tapi nak kira jugak sanak saudara yang tengah sekolah bagai kan... takkan nak monteng aje kojenye kan... lainla kalau sume sedara mara dok sekampung... laga2 dapur... kan... 

sebenonye bukan nak cite pasal kenduri kawen tapi nak cite pasal doorgift... haha... meh tengok doorgift comel dan bermanfaat ni...

 see... cantik kan... 

pilih la warna pe yang korang minat... ataupun nak request warna... tapi...
bukan Cik Hani yang buat... kawan Cik Hani... Cik Hani panggil dia Imah aje.. ni fb dia.. 

Detail


Harga Tasbih Mini RM1.00 seutas order 100pcs dapat free 20pcs
maknanye kalau korang order 100pcs dapat 120pcs... wah!!! hebatnyer...
kalau korang tak paham dengan penerangan kat atas... boleh 
Call/sms/whatsapp 0192552483 Zie

ok.. tu aje

kalau nak Dnars... whatsapp Cik Hani ye 0169303884

k, bye

Wassalam

18/09/2014

Kenduri Kendara

Assalammualaikum

Ada 3 kenduri nak kena attend

1.Kenduri kawen 2pupu kat AU5
2.Kenduri kawen membe masa kecik2 kat Tasik Titiwangsa
3.Kenduri Doa Selamat Bakal Haji Jiran Mbah Wan


 ni kat au5.. 2pupu Cik Hani yang nama Syafri tu... tak berapa nak kenal sangat.. Cik Hani kenal kakak dia je sebab sebaya.. huhuhu.. mak n apak dia pun kenal jugak... anak2 je... huhuhu...

 beriya2 nak amik gambo kat sini nak pakai cermin mata beso... huhu... tengok mia tu kalau amik gambo... kejung je muka... watla mimik muka sikit... bukan tu hobi mia ke??

 aku suruh Che Su join.. haha... Mia dah tak nak... Afi je yang eksaited terlebih... tayang jajan pulak..

 Get ready ar Che Su.. pasni awak pulak... tetiba rasa penat pulak.. huhu
Cik Hani tak nak amik gambo... malu pulak orang dok kata kite demuk... auu auu... hihihi... redho je la... sib baik ada tolong beking Cik Hani makasih Wak Rol.. ai lebiu lah... ai lebiu beri much... muah muah...

 ni yang kat tasik titiwangsa... orang sibuk nak makan.. Mia sibuk nak belon... tak senang tul mak ko nak makan dibuatnyer.. grrr... Belon brader ni tak mahal tau... RM1 je sebelon... Mia 2 sebab bunga guna 2 kan... Afi 1... yang kaler merah tu dia wat rabbit kasi kat aku... free... nyeh nyeh nyeh... Mak pun nak jugak...

itu saje gambo yang ada... tak kuasa nak bergambo.. hehe... aku pakai baju macam Mia... sedondon... aku memang poyo... hopefully Mia suka la... Mak dia ni perangai gini... nak samaaaa je dengan anak dara dia... hihi...

pastu terus balik umah... sebenarnye kenduri doa selamat tu dah habis tapi nak jengok jugakla jiran tu kan... lauk pauk dia semua sedap belaka... tapi kami dah kenyang... Cik Hani bantai makan ayam goreng berempah dia... nyum nyum... rasa macam nak bawa bekal balik je.. eh? kata dah kenyang??? hahaha!!!

pastu depan umah dia ada pokok jambu air korang.... sedap... bukus bawa balik makan dengan kuah rojak homemade yang Mbah Wan buat... nyummeyy!!!

bye.. wassalam

Dnars Skincare 0169303884

11/09/2014

Dnars Skincare Tiruan

Assalammualaikum

Pengumuman penting kepada pengguna produk Dnars. Produk Dnars yang mengandungi bahan beracun adalah produk tiruan.  Buktinya sila lihat dibawah saya akan terangkan satu persatu gambarajah

Sila lihat di bahagian 'Pemegang Nama Notifikasi' iaitu Seri Mh Ummi Sdn Bhd. Pemegang Notifikasi bagi Dnars yang tulen, asli, original dan yang sewaktu dengannya ialah Rohban Trade Sdn Bhd.
Pastikan korang beli yang original. Patutla ada yang bagitau.. muka dah elok makin rosak lepas guna Dnars.. tapi dia bukan kasteme Cik Hani... Cik Hani pun masa tu tak terpikir nak tanya nama kampeni yang ada tulis kat botol cream tu... cuma pelik aje... awat Cik Hani dah kasteme Cik Hani ok aje kan... sekarang dah taula... ye lah.. faham... nak murah kan... Biasa produk original harga dia sama... macam korang beli simplysity tu kan... kalau nak murah tunggu diskaun... 

Akibat daripada kenyataan akhbar tersebut, pihak Dnars telah menghantar produknya untuk di ujikaji semula.. ye lah... rosak muka orang... sape nak tanggung??? tak baik aniaya orang kan... tengok kat bahagian yang ada highlight kaler oren tu... ok, result dia... ND... not detected... bersih suci dan tiada racun... 

ok, yang ni pun sama... korang tengok kat bahagian yang ada highlight oren tu ye... sama dia nye result...

 ni nama kampeni dia ada tulis kat botol

inilah akibat menggunakan produk original... tak gitu kak jemah???



Dnars Skincare 0169303884
Loose item pun ada

k, bye wassalam.

10/09/2014

Tempahan Tart Nenas

Assalammualaikum

-sila scroll untuk new entry-

Tempahan tart nenas dibuka semula dari hari ini sehingga 3 Oktober 2014... 

Dibuka semula 8 Oktober 2014... sepanjang masa... saje la... kot ada yang nak makan saje2...

Rugi tau tak rasa kuih tart nanas Cik Hani... resepi dah diubah dari resepi asal... bagi sodap... 

Harga: RM50/80 pcs - sebalang

Sebelum ni Cik Hani jual RM25/40 pcs.. bagi balang besau la kan... baru masyuk... 80 pcs tu jangkaan wat masa ni tapi harga still RM50... takkan kurang dari 80pcs sebab kalau bole nak cari balang yang boleh isi 100pcs terus... doa2la ye... 

Nape jual murah? Mak saya kata meniaga jangan ambil untung banyak sangat nanti jadi riba... lagipun Cik Hani guna balang tutup merah aje... hehe... kalau bekas lain... mungkin mahal sikit la kan... Ni Homemade tau kena tempah awal... jangan malam ni order nak esok siap... siap korang... order pagi ni nak esok pagi... yang ini dibenarkan...

Bole pm/wasap 
Cik Hani 0169303884
Cek Su 0127335025

09/09/2014

Berjaya Time Square

Assalammualaikum

Gambo ni dah lama dah ni sebelum Cik Su tunang dan sebelum daku keguguran... jumpe dalam hp... marilah tayang....

 dua beradik ni dok sibuk main pijak2 lantai yang kaler purple tu... best sangat kot sebab bila pijak macam pijak air gitu cuma takdela airnye... tu yg melompat2 bebudak tu.. bukan berdua ni aje... ada lagi budak2 lain kat sini... masa nak amik gambar ni dorang ketepi...

 ni yang berjaya di beli oleh budak2 ni... tiem ni dah penat... mate dah kuyu... beli bantal... baguskan...

 ni dah nak tido benonye... tengah tunggu En Somi solat maghrib... 


balik anto bebudak dah tido... malam tu Cik Hani dengan En. Somi gi danau... urut kaki... hihi... penat jalan tau...

k, bye.

takdecite pong... saje je...

Wassalam...

Dnars Skincare 0169303884

08/09/2014

Jalan-jalan tengok wayang

Assalammualaikum

Memula tayang muka tuan tanah... ni aku guna front camera... saje nak tengok bekas parut kat hidung aku tu berkurang setelah memakai Dnars Skincare secara istiqamah... sebelum ni aku main cak2 je... kadang2 kuar umah tak pakai bedak pun... tapi Alhamdulillah... kulit tak rosak... Dnars memang sesuai tu si femalas macam aku... kulit aku memang senang berparut... luka sikit.. berparut... kalau tak rawat... gituula sampai bila2... dengan Dnars... Alhamdulillah... nampak perubahan...

Tiap kali En. Somi cuti, barula dapat merasa nak berjalan2... bukan jalan2 kat tempat mahal pun... kami ni golongan marhaen... hikhik... nak gi Pavi ke hapo ke... memang takla... paling2 pun Time Square aje.. itupun kalau nak cari baju... makan2 memang tak kot... En. Somi tak brape minat ke situ... samala kite.. hikhik..

 Sayala Cik Hani

 Mia taknak amik gambo.. dok nyuruk belakang En. Somi.. hambek... abah tolak pale dia... terus wat peace... kahkahkah!!!

  suka nyibuk tau budak sorang ni... takleh nak selfie... huhu... kena wefie ke hapo nama tu...

 ni kat Festival City... ada wayang 3D tapi Cik Hani tak bagila budak 2 orang ni masuk... mahal wooo... huhu... kang nanges nak kuar... rugi loo... amik gambar sudah... tu Dino tu gerak2... memula Mia larikkk... terkejut punye pasai... masa ni pun dok terintai2... 

 buat2 berani... haha!! padahal... tu tangan kat abg... 

 Ok dah ni... Dino dah diam...

kunun2 nak masuk umah orang le ni... huhu... drama sangat...

kitorang tengok cite Teenage Mutant Ninha Turtle... Best sangat... aku yang tua ni pun rasa seronok aje.. moh le tengok lepas abis UPSR ni... lagi banyak cite untuk kanak-kanak start 11th September ni...

Bye, wassalam..


Kerja Umah Ibu dan Anak

 Assalammualaikum

Sebagai suri rumah mesti banyak kerja-kerja rumah yang perlu kite lakukan... kan? kan? kan?... kalau semua kerja rumah kite lakukan sendiri memang letih la gamoknye... lebih2 lagi bagi ibu yang bekerja... tak kirala kerja apapun.. kan....

Jadi seharusnya tugasan yang mudah2 kite serah pada anak-anak atau suami... tapi... kalau suami sibuk dengan dunia kerjaya nye... huhu... nak wat macamanakan... Cik Hani redha...

Untuk anak2... kite tengok juga tahap umurnya... kalau dalam 5 hingga ke 7 tahun tu... takkan nak suruh masak pulak kan... tebako umah... dahla umah orang... huhu... kalau umah sendiri pun... tak kan nak bagi tebako???

Biasa aku akan suruh anak2 angkat kain dijemuran... selagi tak angkat.. dengarla... mak korang mengaumm.. auummmm!!! manyak cantik... sila buat kerja jangan nak main game sangat... mama pun nak rehat jugak tauu... basuh baju.. sama ada aku yang buat atau En. Somi... sidai... aku akan kerahkan 2 orang askar aku ni sidai yang dorg sampai je.. macam 'adik-adik' tu kan... (kalau tak paham sudah)

 Mia dengan baby dia... takleh lepas tu...

yang tinggi-tinggi tu aku suruh Afi sebab tarik je... tu hanger bulat tu... kalau yang sangkut guna hanger biasa kat atas tu.. aku la yang buat... Mak cik Mia tu kalau buat kerja tak sah kalau tak membebel.. huh! kalah mak ko ni... lempang nak? ada sekali tu dia dok cakap2 dengan abg dia pastu dia sebut 'bongok'... perkataan tu dia wat macam sedapkan ayat... contoh... 'bukan macam ni la bongok'... pastu gelak2 tak bersalah... aku suruh ulang... memang dia ulang la... sebab dia tak tau kot apa itu 'bongok'... dapat hadiah penampo kat mulut... abang pun sebut gak perkataan tu... seri... adik n abg dapat penampo...biaasaaaa tuh!

ha... yang ni koje aku sorg... gambo adik2 tu... Afi punye... hihi... tu yg banyak pun... stress kawe... sehari brape helai ko pakai nak???

Sikit2la suruh budak2 ni... kemas bilik tidur pun aku suruh jugak... walaupun hasilnye... tak semenggah... huhu...

Dulu aku darjah 3 dah start kena masak nasi... tak sabar tunggu Mia darjah 3... kikiki... nasibla...

Korang macamana? saje nak nyibuk.. huhu...

Bye, Wassalam...

04/09/2014

Resepi Spagheti Carbonara With Cheese

 Assalammualaikum

Dipetang nan indah ni mesti dok cari resepi nak makan apa kan malam ni.. ye ye je Cik Hani ni kann... 
Hari ni Cik Hani saje nak wat resepi ala-ala italian gitu... ye ke... yang mudah2 aje.. 

Spagheti Carbonara With Cheese

Bahan-bahan:
 minyak untuk menumis takde dalam gambar... Cik Hani guna minyak masak seri aji aje... minyak zaiton tarak... kalau adepun untuk sapu kat rambut... hihi... yang tu aci ke wat masak???

bawang putih tu dalam 5 6 biji dah ok... ketuk pastu cincang halus2... pastu tumis... dah naik bau... wangi... tumis udang.... pastu masukkan sume bahan yang ado... cheese tu sekeping aje tau... tapi kalau memang penggemar cheese tegar... letak ikut suka... huhu... spagheti tu jangan korang masukkan juga... yang tu asing...[tau dah kan.saje je nak bagitau]

Taraaa.... dah siap... nak sedap masukkan cendawan butang... sotong pon sodap... hihi...

tak nampak udang nye kan... tenggelam dek bebola ayam... hihi...

 panaskan air dalam kuali ke periuk ke... ikut selesa korang... korag yang nak masak... 

 biasa Cik Hani akan masukkan minyak dalam satu sudu masa rebus spagheti ni... bia tak melekat gitu...

beginilah jadinye... plan je kan... sebab nak bagi anak makan... banyak sangat benda dalam ni nanti dia ketepikan... rugi lorrr.... yang sedap... bebola itula... nyumnyum...

k, tu je babai.. 

Dnars Skincare Set Jerawat dan Normal RM59.90 free postage

sms/wasap 0169303884

wassalam

Majlis Tunang Cek Su

Assalammualaikum

Lepas raya haritu aku agak busy dengan urusan Cek Su nak tunang ni... busy apa? busy body... hahaha!!! sedap je kan kata orang... seminggu sebelum Cek Su nak tunang... aku gugur pulok... baguih sangat... huhu... 

 Keliling ni sepupu sepapat aku belah Mbah Wan dan Mbah Anang... yang baju hijau sebelah Cek Su tu kawan dia... Sponsor coklat homemade bentuk ros... ada kat bakul tu... nampak ke idok??? sedap ke idok aku tak tau.. sebab hantaran utk pihak lelaki... yang pasti... santek sangat...

 Lama aku dok sini dok mikir... apa lagi yang tak kena dengan hantaran ni..

 aku makan kek pun amik gambo... biasala... retis kan... sume nak... kohkohkoh...

 kan dah kabo... ade yang tak cukup... haish... ahkak jugak... busy body sungguhla Cik Hani ni kan...


 Suka sangat diaaa tuuu... 

 ni kaum pompuan yang ada dalam family aku... yang takde cuma Mbah Wan, Kak Nor, Aleesya dengan Mia... Mereka busy dengan urusan memasing ketika ini... ecewah... Mia gi merayap umah orang depan... hadoi...

 Beso dah anak dara... tuaa dah abang2 aku... hahaha!!! suka kan kutuk orang... sedap... nyummeyy!!

 Mbah Yot... Jangan dilupa... 

Bakal pengantin... kejap je ni.. amik gambo.. pastu halau keluar balik... syooohhh syooohhh... belum aci... haha!! percaya ke???

ni le dia cameraman... mekasih Kakak... jasamu dikenang... sok kakak kawin... kitorang tolong ye... tolong makan... hahaha!!!!

01/09/2014

Diari Hati Saya

Assalammualaikum

Dulu2 kalu tulis diari... guna buku... zaman dah maju... guna blog... walaupun diari... xsemua sy publish... Ada dlm draft... nntla... Bila sy privatekan blog ni... sy publish...

Buat masa ni lum bole private... sy meniaga... Camno nk promote kalu meniaga...

Ok.tu je nk bgtau..

Kalu nk beli dnars skincare... Bole wasap 0169303884...