17/12/2013

CEMBURU

Assalammualaikum

Sana sini orang dok post gambar bercuti.. jeles rasa... aku sekeluarga belum dapat bercuti.. kenapa? kerja banyak la derr... as a P.A... huhu... boss kawen, p.a yang baik haruslah bekerja... nanti boss masuk kerja, aku lak ambik cuti tapi... cuti sebab anak masuk sekolah jer... Encik suami pun macam tu juga... tempat keje tengah renovations so, takleh cuti... huhu... apa nak buat... makan gaji ginila... takpela ye... tunggu anak-anak besar sikit... kita jalan-jalan k... sabar...


29/11/2013

Alhamdulillah, puas hati

Assalammualaikum

apa yang puas hati??? puas hati n rasa seronok, even saya lum iklankan lagi produk d'nars yang saya jual. dah dapat sambutan. Alhamdulillah... thanks pada yang mengorder... semoga anda semakin cantik dan jelita untuk suami... pada anak dara pula, untuk mengelakkan fitnah....

Kenapa fitnah??? ye la, orang kite ni kan kalau muka org tu penuh jerawat/jeragat... pe lagi??? kutuk la kan.... langsung tak jaga hati tuan empunye muka... kesian orang tu, dahla stress dengan muka, stress pula dgn 'pujian' huh!

niat saya cuma satu, ingin membantu. sebab tu saya tanggung kos postage... beli dgn saya, saya tak caj duit pos. sebab tu tiada diskaun. haha!!! kejam... tak untung banyak, sikit pun jadilaaa....

yang berminat...

set jerawat/jeragat/kulit berminyak RM60.00 (tanpa cas pengeposan)
jika mengalami kulit kering atau kusam, gunakan bersama Toner Treatment RM22.00

Insya Allah...

sila sms/wasap 0169303884

27/11/2013

Kenapa dengan aku ni????

orang berblog, ko pun nak berblog... pastu semedang takde idea.... nak wat macamana... mood takde, mungkin sebab letih bebeno.... akhir tahun adalah sangat sibuk....

bestkan jadi budak sek... cuttiiiii je... hihi....

marilah saya perkenalkan diri saya.... takut nau saya tipu duit korang yeh.... takkk... saya tak tipu.... saya jujur orangnyer.... ehek..

boleh add facebook saya disini .... dan juga disini juga

siapa saya??? ok, secara jujur saya menjalankan perniagaan online ni secara part time sahaja???

tujuan???? untuk anak-anak lewww... kalu diri sendiri... cukup rasanyer.... bukan nak memanjakan anak2... no! tapi nak beri keselesaan kepada mereka....

jadi, jangan takut2 nak membeli dengan saya k, bukan saya tak nak upload gambo saya... tapi wajahku tak secantik model... ecewah!!! pastu malas nak dengar fitnah orang... ramai sangat orang suka wat hukum sendiri le ni... tu yang maleh bebeno...

saya ada blog lain jugek... tapiii... malas dah nak update kat ctu... nape??? ntahla... tak nak...
hehe......


hanya pelanggan setia sahaja yang mendapat diskaun dari saya... meniaga musti nak untung maaa....

Aura White - RM150 - free postage
Aura White Choco - RM150 - free postage
Yuran Agent Topup-RM10




08/11/2013

Jalan-jalan @ Zoo Negara

Assalammualaikum

Lama dah tak update blog. Semuanya disebabkan kekangan masa. Haritu ada nak citer tentang D'nars skincare yang aku pakai. Pastu terus pending sampai harini. Semenjak 2 3 menjak ni busy takleh nak cakap. Kalah pak menteri... padahal.... area manager cum P.A je... 2 jawatan, memangla sibuk... mana nak membebel, mana nak mendengar... kadang-kadang masa kat opis cuma abis dok anto email je... 34 outlet, 6 orang Area Manager yang nak aku bebelkan.. huhu... bukan bebel suka-suka tapi arahan dari director jugak... nak mendengar pertanyaan dan luahan hati staf bawahan lagi... hmm... demi tugas, daku gagahkan juaaa... haha!!!

Semenjak dok opis ni badan pun dah tembun, mana taknye duduk semedang... memangla... sebelum ni duduk kedai, dok kehulu kehilir... tak boleh duduk... ni dah sibuk nak bersenam... tapi selasa (awal muharam) haritu, dapatlah jugak joging round Tasik Titiwangsa (1 1/2 round). kenapa 1/2? sebab yang kali kedua tu memang separuh taman je... konon-konon nak cari port yang ada alat untuk senaman tu tapi en. somi nak balik cepat. Dia kata, 'lain kali la ma'... huhu... redha je la...

balik dari joging, gi bekpes dengan somi pastu gi Giant beli barang dapo... balik terus masak, En. Somi request spageti bolonis (lantakla eja gitu).. pastu makan, pas zohor, kitorang gi Zoo Negara lak..

Tiket masuk ke Zoo Negara RM30 (Dewasa) dan RM10 (Kanak-kanak berumur 3 hingga 12 tahun). Masa sampai tu dah dekat jam 2.30pm, jadinye tak lama pas kitorang jalan-jalan tu ada pertunjukan haiwan. Dapatla tengok Singa Laut kutip botol dalam air... hehe... yang bestnye haiwan2 tu macam tau je pe yang dia kena buat. macam burung botak '...' (aku lupa nama penuh dia.. hehe... bentuk macam bangau... tak tau masa bila, tetiba dah masuk backstage balik, padahal dia wat persembahan dengan emcee je... )

pastu Afi request nak tengok Buaya... pas tengok buaya, tengok rimau... ngeri rasa tengok rimau sebab rimau putih tu dok berenang dalam air pastu dia lompat... aku ni jenis otak suka pikir bukan2... jadinye dok mikir yang rimau tu nanti lompat keluar... oh tidakkkk!!!! dok la jerit2 kat anak2... cepat2 sikit jalan, tak yah dok lama2 depan kandang rimau... aku jalan lajuuuu je dengan Mia....

Penat wooo kaki round satu Zoo... Mia dah merengek2 nak naik ketapi... mana bole... kena beli tiket... habis round baru naik ketapi... hihi.. cian pulak takut anak kempunan je... kalu dah keluar nanti kena bayar lagi... si mia bukan boleh di duga... dah kuar kang dia ajak masuk balik nak naik ketapi... mauuu tensi sume orang... dah dapat naik ketapi... baru dia puas hati... ada satu ketapi tu kaler pink... kuat Afi jerit.. 'afi tak nak naik yang kaler pink!!'... ek eleh,,, ingat leh pilih2 ke? seb baik ketapi kaler pink kat belakang, yang kat depan kaler kuning... naik la ko kaler kuning...

Pas balik dari Zoo, kami singgah Petronas solat Asar, macam jauuuuh je umah gi solat kat Petronas... haha... bukan pe, kitorang nak gi makan nasi lemak daun pisang kat wangsa maju... murah je RM1 sebungkus... aku ngan En. Somi amik 2 bungkus sorang... anak2 seorang sebungkus... pastu, pe lagi balik le... maghrib sudah...

p/s: takleh letak gambo. banyak sangat orang dok komplen, dosala,haramla... wallahu alam... saya pun tatau...
bye

08/09/2013

rimau ke ni???

Assalammualaikum

dulu masa saya sekolah, cikgu kata, menatang ni namanye gajah, bakpe nama dia jadi rimau???? cikgu tipu saya ke???


tipah tertipuuu... huhu... 

07/09/2013

06/09/2013

Meowww!!!

Assalammualaikum

Saje nak meluah perasaan... huhu
kalau kite tak cerdik, jangan bagitau kat orang....
kadang-kadang kite tegur orang n bagitau orang tu bodoh tapi sebenonye... bodoh tu balik kat kitew..
tak caya?

Situasi:
'A' send email kat 'B'= 'attach closing n opening prosedures'
'B' reply = 'makes 3 copy for the document needed'
'A' reply = Opening or Closing

1 jam kemudian 'B' call

B : 'U boleh tak jangan email I perkara macam ni??? call je terus... nanti kalu I tak baca email, susahla...'(dengan nada tinggi), jangan marah ye, kena marah!!!!

'A': takpe, saya memang suka kena marah. (dalam hati : benda tak urgent, haruskah aku telefon??? sok ko masuk opis aku tanye lagi la, kalu ko xreply!!!!)


25/08/2013

Gathering Raya SAMER 1994~1998 (2013)

Assalammualaikum...

Ekceli aku tak ikut pun gathering ni sebabnye.... rahsia... hihi.. eh? bole gelak pulok... hm... Ayah mertua saya telah pulang ke rahmatullah... takpelah, insya Allah... ada rezki, leh jumpe kengkawan di lain kali...
gamba2 ni dapat dari wasap wasap bebeh...

Gula-gula untuk anak-anak, maklumla... masing2 dah ada 'henbeg'...

sate.. nyum... nyum...

Kiri: married.. kanan: single mingle 

kiri:konon2 bujang, kanan:takleh nak konon2 dahhh

sorang je ke??? leh ngorat?

nak enterprame jugakkk... penting nih...

takleh ngorat dahhh...

Sila lah ngorat... ahaks!

Sembang2... lama tak jumpe...

Sembang lagi...

amik makanan

Haiii...

Weeeee....

bapa mithali

Senyummm Moon n Pijot (budak tecik anak Pijot)

Hajar Razi n Yanti

Eh, eh. ngape?

Moon, Yati, Ina Jay,Pijot, Hairani, Yanti, Hajar Razi, Pija Naib, Huda

Moon, Yati, Ina Jay, Hairani, Hajar razi, Pija Naib, Huda

Geng lelaki, taktau nama.. haha!!!

Amik makanan lagik

Syiqa and hasben nyer...

Kambing bakarrr!!! terbako tgk gambo... huhu..

Tazkirah dari Ustaz Taha Hassan

Budak demam, ibunye takleh ikut gi raya

ayah n akak nye je gi ikut

sambil makan sambil sembang

Hajar razi n Huda (Puan Umah)

Ina Jay, Huda, Pija Naib

Hairani, Arlina,Huda

Kiri: bapa penyanyang :p kanan: Tuan Umah

Syiqa,Huda,Moon,Arlina, Ina Bidin, Pijot, Yanti, Hairin

Huda, Pija Naib

Kiri, tak ingat nama huhu, Huda, Moon

Aww....

Huda, Dell

Anak-anak dan gajetnyerrr

kambing yang kena bako... kite bako, kite bako!!!!
 Letih dah la haih, tengok yo la gambo eh, hadoooiiiii... banyak gilos!!!




tazkirah

semangat Ustaz Taha





motip????





Ina Jay , Hairin.. peace...

 Habis jugek... hihi

12/08/2013

Cerita Raya

Assalammualaikum..

tahun ni aku dapat raya kat KL... amik cuti 3 hari tapi sayang encik hasben cume cuti raya sampai raya kedua jerrr... raya ketiga dah kena kojer... hmmmm....

sehari sebelum raya tu la baru dapat cuttii... baru nak cari baju raya... kasut raya... sume2la berkaitan dengan rayeee... huhu...

raye tahun ni raya kat umah mbah akuu (sabak bernam)... beshhh... hihi... tapi malam tu aku sampai lewat... aku dah nak kuar umah... ingatkan abang aku nak duk umah... skali dia balik putrajaya pulok... hampeh... kena kemas umah dulu... marah mak nanti tengok umah dia sepah2...

pastu dalam perjalanan nak gi cari barang... en. suami memang suka ngabihkan minyak keto... asik terbabas simpang je... dahla guna mrr2... jauh gile nak u turn... haku dah hangin benonyer... tapi bulan pose tak baik marah2 dekat suami... bulan pose je ke??? kikiki...

sampai umah mbah aku terus naik atas... ngantuk dah ni.. tak tahan... laki aku terus fengsan... anak2 dari dalam kete dah fengsan... haku ingat sume orang dah tido.. xdelah aku turun bawah... kat atas ada sepupu aku xleh tido... borak2 jap dgn dia... pastu aku pun turut fengsan....

pagi tu ingatkan bibik (makcik yang jaga aku masa sek dulu merangkap adik bongsu mak) ada. nak salam lewww... hait??? mak kata dia dah balik umah dia sebab nak bertolak ke sg buloh raye dengan mak mertua dia... kempunan jugakla aku ni nak raye dengan bibik haku lagi... hmmm... sedeyyy... huhu

Pagi tu pas sembahyang raye... ada tahlil arwah kat umah mbah... pastu salam2... pastu bagi duit raye... pastu makan lagi... raye pertama tu aku sempat gi umah wak aku yg kat sebelah umah mbah je... sebab abah kate malas nak gi raye...

raya kedua aku dah kena balik KL sebab hasben nak naik bas gi Kuantan. raya ketiga hasben kije... sebelum balik KL singgah umah mak mertua abang aku yang sulung... sian nengok kan dia... dulu chubby sekarang dah kurus kering... sakit tua...

pastu aku duk umah je la... kemas bilik aku nih... tak raya mana pun... isnin (raya kelima) dah kena kije... huhu... marilah kite kije dengan gumbiranyerrrr.... gumbira ke??

rinduu nak raya kat Sabak (umah bik nas), Perak (paman Dasir), Puchong (bik yah), Shah alam (wak pen), Mantin (bik miah), nak gi taman medan, nak gi muar, nak gi melaka... huhuhu.... nak pegi gathering SAMER... sume nakkkk... nak! nak! nak!!!!!

k,bye




19/06/2013

Kulit wajah caye

Assalammualaikum...

Sekarang ni kan aku ada pakai satu produk tu... bukan ape... kulit muka aku ni ha... banyak nauuu parut jerawatnyerr... especially kat kawasan hidung... ahkak kan resdung... tu la pasal...

makanye ahkak kena la mencarik2 sesuatu untuk wajah ku ini... huhu...

dah seminggu dah ahkak pakai Dnars Skin Care neh... Alhamdulillah... bersih rase kulit muka neh... Kalu yang memang kenal ahkak... taula... ahkak ni golap... mendungggg jerrr.... bila pakai dnars ni... encik suami kate... kulit ahkak semakin cerah.. wuuhuuu... gumbira rase... nak cantik pon untuk dia jugek kenn...

hokey pada sape2 yang berminat... Dnars ada mengeluarkan trail set untuk kulit normal n berjeragat...

apa2hal pon kite tengok muka tuan Tanah dolu... ni baru seminggu pakai neh... aku wase bersih sket ar muka neh... sok aku cite lebih lanjut pasal produk ni ek..


suka hangat, muka dah bersih