30/10/2014

Tips Peperiksaan - Borang OMR

Assalammualaikum

wahh!!! macam bagus2 je nak bagi tips kan... tapi memang kena bagi... setahu Cik Hani lah kan sejak darjah 6 lagi kita dah start guna borang OMR... pastikan korang guna

  1. pensel 2B
  2. jangan guna Pen.
  3. isikan semua bahagian butir2 diri
Sila lihat gambar




kenapa kena guna pensil 2B dan isi bahagian yang bulat2 tu betul2? sebab komputer takleh trace no matrix korang kalau korang tak isi... ce tengok gambo... dapat A... tapi gagal la... sebab takde matrix no... korang ingat macam kat sekolah tu ke??? cikgu tanda satu2??? kat sekolah memangla... tapi periksa besor2 macam UPSR, PMR, SPM... komputer yang cek ye adik2... jadi kalau gagal... ni lah sebab nye... Kat Uni pon macam tu jugak... komputer yang cek hokey... jangan malas sangat nak isi borang tu... datang exam awal... kompem sempat isi segala...

huh! sib baik 4 orang je yang nyusahkan Cik Hani... kalau idak... malas haku nak layan...

k, tu je. tips dari Cik Hani. Ingat jangan menyusahkan diri sendiri hokey...

Bye. Wassalam...

No comments:

Post a Comment