16/04/2014

Report Polis Sebab Azan

Assalammualaikum

Pasal tajuk kali ni... mesti ramai dah tau tentang pakcik yang kat Pasir Gudang tu... ramai yg kutuk pakcik tu siap serang umah dia... kesian dia... tu la... selidik dulu hal sebenar sebelum mengata... menitik air mata bila tau kisah sebenar... tengok muka pakcik tu... laaagi kesian... sedeyy...

Kite hidup bermasyarakat ni... kenala bertolak ansur... orang dah tegur cara baik... ikutkanla... takpela pakcik... banyak pahala tak terduga yang pakcik dapat dek orang kutuk pakcik... semoga pakcik tabah... niat pakcik baik.. itu yang penting... pakcik bukan tak suka azan... pakcik suka tapi ada kisah di sebaliknya...

Wallahu alam.

13/04/2014

Muhasabah Diri

Assalammualaikum

Kadang-kadang bengang jugak tengok orang komen dekat fb... macam kalu jawab tu nak cari pasal jer... biola org tu nak update ape pun... apa masalah korang sebenarnye? pastu kalu orang update blog bgtau yg dia tak suka sesapa... adalah juga yang nak komen...

Hello... manusia biasa je kot... kompem ada perasaan... tak tau la kalu macam malaikat.. neutral xde perasaan... sedangkan org berpurdah pun dok sibuk kutuk org... dok ngata pakaian org lain tak ikut syariat la... akidah tak baik la... semua masuk kat fb... bg aku tu dah mengaibkan org... bole ek?

Jadi, kalu rasa diri tu baguih sangat... gi jumpe dgn tuan punye badan secara personal... tak perlu la memalukan org tu kat alam maya ni walaupun ko letak *** kat nama dia... org tau jugak ko tuju kat sape kan..

Kita kena selalu ingat... adakah amalan kite ni di terima??? cukup sempurna ke ibadah kite sampai kita nak kutuk orang? walaupun org tu mmg buat salah tapi sebagai umat islam ada caranye untuk menegur... menegur jangan sampai mengaibkan... tapi itu yang orang suka... dapat aibkan orang... rasa puas hati sangat bila dapat aibkan orang...

Ada sesetengah tu pulak, bila ayah seorang imam... terus rasa diri hebats... orang lain sume tak baguih... padahal tau dah... iman tak dapat diwarisi dari seorang ayah yang bertaqwa... iman tak dapat dijual beli, iman tiada di tepian pantai...

Sekian, wallahu alam

09/04/2014

Sorry lambat reply sms and wasap

Assalammualaikum..

Nak mintak maaf sesangat dekat readers yang hantar wasap tentang Dnars or agent top up... bukan sengaja lambat balas tapi... sekarang ni koje kat opis sangatlah banyak nye plus... rules yang makin ketat... takleh wasap or sms yang bukan berkaitan koje dalam opis eh... takleh borak2 kosong... kejeeeeeeeeeee je kalu dok dalam opis nih... huuuu... aku tengah berkira-kira nak cari koje lain memandangkan opis aku ni koje dari isnin sampai sabtu, full 9 jam (minus 1 jam break).... tak leh nak bermesra dengan family... habis cuti amik ke hari sabtuuuu je sebab kenduri or whatever lah...

sms n wasap anda akan saya balas selepas jam 8 mlm k.. jgn mara ye... nanti bos mara saya... hihi...

bye.. wassalam...

06/04/2014