27/03/2017

Beli online vs beli offline


Saya jual barang A RM20. Kemudian saya caj kos pos RM8. Cust pun tak jadi beli. "Saya beli kat kedai luar je la. Beli online kena bayar pos lagi"
3 hari kemudian.. "Sis, PM akaun no. Saya pegi kedai luar RM40 satu. Lagi mahal. So saya nak order dua. Pos sekali yer"
.
Apa yang kita nak berkira sangat dengan kos pos?
.
Beli barang RM20. Kos pos RM8 boleh beli sambil duduk tengok tv. Whatsapp seller bayar total RM28. Barang selamat smpai lepas 2 3 hari.

VS

Kos keluar beli kat mall. Minyak mahal pergi balik Rm20. Benti makan jap, bihun sup RM5 kat food court. Then Beli barang RM20 yang nampak kat online.Sebelum balik ehh lalu depan starbuck, teringin chocolate cream chip blended RM15. Selamat smpai rumah. So dari tak teringin ape2 tadi, terus jadi nak macam². Total kos RM60.

Nampak macam biasa. Tapi ni la antara penyebab duit dalam dompet menipis tanpa kita sedar.

Itu la kelebihan beli di online. Dengan RM8 barang dari KL ke kedah pun selamat sampai. Tapi kita, belom tentu sampai pahang ke KEDAH dengan RM8. Faham? Kurier Servis Sangat memudahkan urusan kita.

#Copypaste




🚨Eziclean Laundry Sabun Magik🚨

🌈Konsepnya rendam rendam je...pakaian putih bertambah putih...yang berwarna kekal warnanya...nampak seakan-akan baru dan berseri lagi👕👖👗👔👒👟🎒 😍😍😍

🌈Kuasa magik dari #EzicleanLaundry😱😱
Ini lah eziclean,sabun basuh,sabun rendam,sabun penanggal kotoran.Sabun basuh ni laku laris tau!

🌈Sabun ni memang kurang buih, tapi hasil kebersihannya memang tip-top! Bau dia pun wangi & segar serta mengekalkan warna putih tau. 🌷🌷🌷

🌈Pada ibu2 yang susah nak hilangkan kotoran pada baju serta kasut sekolah anak-anak, eziclean dapat membantu anda.

🌈Bukan setakat pakaian sekolah anak,malah pakaian seisi keluarga pun blh dicuci dengan eziclean ni.

🌈Yg penting semuanya akan kekal bersih dengan #ezicleanpowder.

Berat 1kg untuk 50 kali cucian bergantung kepada penggunaan😉

PENGEDAR DIPERLUKAN
.
.
.

Berminat bole pm or direct whatsapp
www.wasap.my/60172135245


No comments:

Post a Comment