01/06/2016

Tempahan Kuih Raya

Sticky Post until 01/07/2016. Please scroll down for new entry.

Assalammualaikum

tahun ni nak buat kuih raya semula sebab rasa macam tak berapa busy and larat nak buat



kat atas ni gambar tahun 2014 sebab tahun lepas tak buat tengah sarat... cek su lak tengah mabuks... tahun ni insya Allah dan semoga diberikan kesihatan yang baik... kami buat lagi..

kalau rasa harga kami ni agak mahal, kami mintak mahap bebanyak sebab bahan yang kami gunakan pun bukan murah... macam nanas untuk buat inti tu bergantung pada harga pasaran... kalau nasib baik dapat RM1/biji kalau tak RM2/biji... 

kalau marjerin = planta, butter= buttercup, bahan2 lain kami beli di giant/tesco/aeon big itu sahaja tempat kami dapatkan bahan... kalau sempat ke BAGUS la kami... biasa tak dan sebab BAGUS tutup awal... kami tak shopping kat pasaraya yang ada bau tikus... kat mana tu? rahsia... eee... tobat aku gi situ

nak membuatnya pun bukan mudah... satu adunan boleh dapat 1 bekas je untuk balang besar... maka paham2 lah ye macamana rumit nye nak buat... kalau nak buat sendiri pun boleh... sok aku update resepi tart nanas... insya Allah

buah rotan  - TAK BUAT (sangat2 leceh... ngantuk den.. hihi)
tart nanas - RM30 (balang kecil)
RM50 (balang besar)
semperit - RM25 (balang kecil)
RM40 (balang besar)

untuk tempahan sila email ramiashopp@yahoo.com
sms/whatsapp
010 - 504 3060

buka tempahan awal tak nak sejarah berulang... esok nak raya masih ada permintaan pehtu.... aku yang takde kuih raya... kuakuakua.... tak kelakar... tensen mak aiii... hihihi....

mbah wan memang garang tapi dia penyayang... budak degil macam aku ni tak sesuai berlemah lembut sebab tu selalu kena smackdown... tu pun tak serik!

Awal giler iklan... Sebab tahun ni raya belah mertua... So last minute order takut xdapek den nak nolong...