09/04/2016

Tidak Mengapa, anda dimaafkan

Assalammualaikum

hati aku ada sikit panas lah semalam... first, sebab tak cukup tidoq... baby maryam kena batuk berkahak sampai muntah2... habis kotor tilam dengan aku2 mandi muntah dia... dahla mamai.... keje seharian plus fully breastfeed... letih!

2nd, aku bengang dengan dokte yang merawat baby maryam... cenggini kisahnye... pagi tu agak terlajak lah bangunnye sebab dah malam tak tidoq kan... laki aku dok push2 suruh gi klinik... aku ni mamai2 pun bangun gak bersiap ntahla tak pasti sabun ke idak... letih sangat...

sampai kat klinik tu memang muka aku tak semenggah la... ada iras2 zombie kot... si kenit ni sambung lagi meragam dia... bertabahlah wahai hati... aku sebenarnye malas nak gi klinik kjaan kalau dengan laki aku... stresss!!!!! tunggu no kena pgil... bising... tgu no nak jumpa dokte bising... aku dahla letih... ngamuk kang ha!!!

masa nak tunggu no kena panggil untuk tu laki aku dah bising2... lambat! potpetpotpet... aku tak tau dia bebel apa... aku kan zombie... pastu masa nak tunggu giliran jumpa dokte... memekak lagi... haish! no aku 4007, which is utk bayi, warga emas n pencen... tunggu je lah... ada 3 bilik yang aktif... so bilik 3 dah panggil 4008... aku macam... hmmm... mungkin antara bilik 2 dengan 1 kot... takan nak skip no pulak kan... aku tengok bilik 3 ni agak aktif plus dia kuarkan mc... mungkin dalam tu MO... ntahla aku pun tak tau sangat...

sementara tunggu no dipanggil n dengar laki aku bising... aku dok layan kenit ni merengek... kadang2 masuk bilik penyusuan... tapi masalahnya bila masuk situ.. kenit ni taknak nyusu.... dia gi tengok orang... pulak dah... kang mak ko tido kang baru tau... aku dahla ngantuk tahap gaban...

tibalah masa yang ditunggu... no 4007 dipanggil... klinik bandar baru bangi, seksyen 3, bilik no 2, masa antara jam 8.30am hingga 10am... aku pun masuk bertiga... still muka zombie... memang takleh ubah sebab letih... aku ni dok terbangang2 masa masuk bilik tu sebab ada 2 dokte hokey... so, nak gi dokte yang mana satu ni? ce kabo... nurse yang kat depan komputer tu dok tersengeh2 macam pig (terlalu suci nak sebut kerang busuk walaupun kerang tu busuk dia masih najis mutawasitah bukan mughalazah macam pig)... yang si dokte depan dia wat dono je... yang dokte 1 lagi memang ngadap tingkap... so, aku nampak atas meja dia no aku 4007... ok, bermula lah sakit hati aku...

aku duduk je... biasalah tanya baby kenapa kan... aku bagitau selsema n batuk berkahak... dia terus sound kata aku tak cuci hidung anak aku... aku macam eh, teruk sangat ke hidung budak ni... aku dok cuci dok lap... kalau masa mandi tu... aku sedut pakai mulut hokey... siap kena lepuk2 lagi sebab dia macam... apahal mak aku ni kan.... mulut kat hidung... lepuk 14kali... sakit! dah kat klinik... aku lap je lah... geli kot nak sedut macam tu jer... ewww.... kat toilet bolehla... aku kumur2 sampai hilang geli... huhuhu...

pastu dia cek tekak baby... ntah macamana dia buat... menjerit kenit nih... pekak telinga aku... terus aku tak dengar dokte cakap apa... laki aku terus amik maryam... dia dah hangin la tu... tapi yang aku tak paham tu apsal dokte ni macam tak puas hati dengan aku? cakap pun tak pandang mata? aku ni ye ye nak dengar dia cakap sebab aku pekak... dokte pulak pakai face mask... lagiiilaaaa aku tak dengar...

dia just bagi ubat demam kat mekyam n ubat titis kat hidung... aku tanya... ubat cairkan kahak tak boleh ke sebab adik aku dapat ubat tu masa gi klinik... of course la untuk zaim... ubat tu bagus... kahak akan terus masuk dalam najis baby... jadi bila baby berak... sihat lah baby itu... sebelum aku keluar tu memang aku buat muka tak puas hati gila babneg punye kat dokte tu plus aku memang takleh nak recognize muka dia... sebab dia pakai topeng... takpe2... today is ur day...

pastu dokte tu asik geleng kapla je... tak boleh tak boleh... k, fine.... kat luar tu aku cakap terus kat laki aku...

apsal dokte tu macam !!!#@%@????
biarlah ma... mungkin dia period kot tak pun laki dia tak bagi malam tadi...
ok, alasan munasabah...

sebab benda ni menyebabkan aku hangin seharian kan... so bila aku ingat2 balik... dokte tu pakai face mask... maknanya beliau tak sihat pastu kena keje.... pastu hari jumaat... pastu ramaiiiii gilerrrrr orang sakit... ok, dia stress... kesian...

jadi dengan ini anda dimaafkan oleh saya.

ok, nak solat subuh...
k, bye wassalamu